Δωμάτια απόδρασης

Τα Δωμάτια Απόδρασης ή αλλιώς Escape Rooms, απαιτούν τη λύση μιας σειράς από γρίφους και παζλ. Όπως σε κάθε διαδραστικό παιχνίδι, κάποιοι γρίφοι είναι εύκολοι και κάποιοι άλλοι δύσκολοι. Απαιτούν δεξιότητες όπως παρατηρητικότητα, ομαδικότητα, επικοινωνία και φαντασία. Αν είσαι ένας από τους θρυλικούς παίκτες διαδραστικών παιχνιδιών, μπορείς να σταματήσεις να διαβάζεις. Αν όχι, σίγουρα το άρθρο αυτό θα σε βοηθήσει. Ας δούμε λοιπόν ορισμένες συμβουλές που θα πρέπει να ακολουθούν οι ομάδες αν θέλουν να έχουν την απόλυτη επιτυχία.

Ψάξτε παντού

Μόλις μπείτε για πρώτη φορά σε κάποιο δωμάτιο, πολύ πιθανόν είναι να τα χάσετε και να μη ξέρετε από που να αρχίσετε. Ψάξτε παντού. Κάποια στοιχεία είναι καλά κρυμμένα και άλλα είναι μπροστά στα μάτια σας. Δείτε κάτω και γύρω από αντικείμενα μέσα στο δωμάτιο. Κάποια από αυτά μπορεί να είναι εκεί απλά για διακόσμηση και άλλα για να σας μπερδέψουν. Εν ολίγοις, μην αφήσετε τίποτα όρθιο :Ρ

Οργανώστε καλά τα στοιχεία

Κάθε τι που βρίσκετε μπορεί να παίζει μεγάλο ρόλο στην ιστορία, προσπαθήστε να κρατάτε τα στοιχεία οργανωμένα σε ένα μέρος του δωματίου. Μπορεί κάποιο άλλο μέλος της ομάδας, να δουλεύει σε άλλον γρίφο και να χρειάζεται αυτό το στοιχείο. Μη χάνετε χρόνο με το να βρείτε ξανά ένα αντικείμενο που είδατε νωρίτερα.

Συνεργαστείτε ως ομάδα

Μην αφιερώνετε πολύ χρόνο στον ίδιο γρίφο. Υπάρχουν πολλοί άλλοι που μπορούν να λυθούν ταυτόχρονα. Χωριστείτε σε ομάδες, ψάξτε καλά το δωμάτιο και μοιραστείτε τα στοιχεία που βρίσκετε. Μην τα κρατάτε για εσάς!!! Μία επιτυχημένα ομάδα στα δωμάτια απόδρασης πρέπει να συνεργάζεται με τον καλύτερο τρόπο.

Μην τα παρατάτε

Να θυμάστε. Κάποιοι γρίφοι είναι δύσκολοι. Η λύση μπορεί να είναι πιο απλή από όσο φαντάζεστε. Πάρτε μια βαθιά ανάσα (δυστυχώς το τσιγάρο δεν επιτρέπεται μέσα στο δωμάτιο) και πιάστε τον γρίφο από την αρχή. Μπορεί να είναι απαραίτητο και άλλο στοιχείο για τη λύση του όπου δεν έχετε βρει ακόμη. Ψάξτε ξανά, μη φοβάστε να δοκιμάσετε το οτιδήποτε. Ίσως αυτό σας φέρει πιο κοντά στην λύση. Και πάνω από όλα μη ξεχνάτε. Έχετε 60 λεπτά για να βρείτε τον τρόπο να ανοίξει η πόρτα. Εκμεταλλευτείτε κάθε λεπτό και δεχτείτε βοήθειες από τους Game Masters. EXIT NOW Αθήνα – Δωμάτια απόδρασης

Top